Guascor Energy

Guascor Energy


 
 
Guascor Energy is al jaren één van onze belangrijkste partners en leverancier van de generatorsets waarop wij onze WKK's baseren. De hoofdlocatie is gevestigd in het noorden van Spanje, Zumaia, waar het bedrijf in 1966 is opgericht. Sinds die tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde leverancier van gas- en dieselmotoren voor toepassingen in onder andere energiecentrales, warmtekrachtkoppelingen, afvalverwerking en marineaandrijvingen.
 
Door de tijd heen is het bedrijf continue innoveren, met als hoogtepunten dat er al sinds 2001 motoren leverbaar zijn op syngas en (deels) waterstof. Ook is er sinds 2017 de meest efficiente 2MW(e) generatorset gelanceerd, die de allerhoogste efficiëntie laat zien in zijn klasse.
 

 

 

Dordtech maakt gebruik van een aantal verschillende generatorsets vanuit Guascor Energy, voor verschillende toepassingen.

 

- De SL/SM-serie vindt voornamelijk zijn toepassing binnen de bijzondere gassen zoals syngas, pyrolysegas en waterstof.

- De HM-serie is een uitstekende keuze  voor diverse aardgas en biogas toepassingen.

- De EM-serie is een unieke generatorset met een bijzonder hoog rendement en wordt voornamelijk toegepast in de glastuinbouw of industrie.

 

 

 

 

Productseries

 

 

SL.pngSL-serie is voornamelijk geschikt voor cogeneratie op basis van diverse soorten gas. Onder andere de lagere compressieverhouding zorgt voor een tolerante generatorset, die uitermate geschikt is voor laag calorische gassen zoals stortgas, rioolgas, etc.

 

Kenmerken:

- Beschikbaar tussen de 209kWb en 1150kWb

- 50Hz en 60Hz

- Otto cyclus

- Enkel of dubbel koelcircuit

- Als enkele motor, generatorset of containerunit verkrijgbaar

- Waterstof 'ready'

 

Klik op de generator voor meer info

 

 

 

 

Siemens HM serie 1.jpgHM-serie is bijzonder flexibel in te zetten en zowel geschikt voor biogas als voor aardgas. De bewezen techniek zorgt voor lage onderhoudskosten en een efficiënte generatorset.

 

Kenmerken:

- Beschikbaar tussen de 520kWb en 1373kWb

- 50Hz en 60Hz

- Miller cyclus

- Enkel of dubbel koelcircuit

- Als enkele motor, generatorset of containerunit verkrijgbaar

- Waterstof 'ready'

 

 


Klik op de generator voor meer info

 

 

 

G-86EM-01.jpgEM-serie is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van generatorsets. Met zijn 86 liter, 12-cilinder ontwerp is het een bijzonder compacte machine en heeft het kleinste oppervlakte in zijn klasse. Daarnaast is hij voorzien van een voorkamerontsteking, wat één van de redenen van zijn zeer hoge elektrische rendement is.

 

Kenmerken:

- 2065kWb

- 50Hz (86EM) en 60Hz (100EM)

- Miller cyclus

- >45% elektrisch rendement

- 12-cilinder V-configuratie

- Waterstof 'ready' vanaf 2025

 

 

Klik op de generator voor meer info