Glastuinbouw oplossing 2 MW

Glastuinbouw oplossing 2 MW

In Limburg zijn in de zomer van 2019 2 projecten gerealiseerd, waarbij 2 nieuwe installaties zijn geplaatst samen met de geïntegreerde Dordtech rookgasreiniger. In samenwerking met Siemens zijn hier de eerste hoog rendement motoren geplaatst voor een tuinbouwoplossing met een elektrisch vermogen van 2 MWe.

 

De eerste resultaten laten een rendement zien dat significant hoger ligt dan de motoren die met dit project zijn vervangen. Nu al is zeker dat de besparing op gasverbruik de investering van deze tuinders meer dan  rechtvaardigt.

 

Uniek aan deze installatie is ook de koppeling van het motorcontrole systeem en het emissie controle systeem van de eigen Dordtech rookgasreiniging. De interactie van deze systemen zorgt voor nog betere efficiency en afstemming en resulteert ook in extreem goede emissie waarden, welke nodig zijn voor het type gewas van deze tuinders.

 

Het complete project is door Dordtech ontwikkeld, geleverd, gebouwd en opgestart en Dordtech Maintenance verzorgt een 24/7 remote monitoring en service van de complete systemen en de rookgasreiniging. Deze combinatie van service verlening is nog niet eerder op de Nederlandse markt gezien.

Project location

Baarlo/Kessel

Project type

Glastuinbouw 2 MW

Infomation

Vragen of interesse ? Neem dan gerust contact met ons op